Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik vijeća Željko Lacković obišli radove na duplom kružnom toku na Ledinama


Utorak, 26. lipnja 2018.

Prvi radni dan ovoga tjedna gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, ravnatelj Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić i pročelnik Dejan Đud iskoristili su kako bi zajedno obišli radove na duplom kružnom toku na Ledinama.

Grad Đurđevac je u suradnji s Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama u 2017. godini prijavio projekt rekonstrukcije raskrižja Basaričekova-Radićeva-Vinogradska na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske s obzirom da je riječ o opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 3,1 mil. kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, ŽUC i Centar za vozila Hrvatske projekt će sufinancirati sa 85%, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada.

Trenutno su u tijeku radovi na pripremi fine posteljice za asfaltiranje kolnika i za asfaltiranje pješačke staze, postavljaju se betonski rubnjaci i betonski opločnici u središnjim krugovima, a prvi sloj asfalta biti će gotov do Picokijade.

Ovo raskrižje predstavlja jedno od centralnih raskrižja u Đurđevcu, te jedno od najopasnijih raskrižja, a prema izvješću MUP-a na njemu se često događaju prometne nesreće.

Izgradnjom duplog kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju triju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Stjepana Radića, Basaričekove i Vinogradske ulice.