Gradonačelnik Hrvoje Janči ugostio gimnazijalce: video uratkom pobjedili na natječaju #EUROSCOLA – #ZAJADNOZAEU


Četvrtak, 13. veljače 2020.

Gradonačelnik Hrvoje Janči jučer je u svojem uredu ugostio gimnazijalce, pobjednike natječaja #EUROSCOLA - #ZAJADNOZAEU.

Na poziv gradonačelnika učenici 3.b razreda zajedno sa svojim mentorima posjetili su njegov ured, a povod susreta je to što je Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac proglašena pobjedničkom školom siječanjskog #EUROSCOLA - #ZAJEDNOZAEU natječaja kojeg je objavio Europski parlament, Ured u Republici Hrvatskoj.

Zadatak projekta je bio u 60 sekundi video uratka opisati kako EU doprinosi školi i škola EU. Učenici su dio video uratka snimili i u utvrdi Stari grad te u Muzeju Grada Đurđevca. Učenici 3.b razreda bili su najkreativniji i najuspješniji na ovom natječaju, a za nagradu su osvojili putovanje u Strasbourg u Europski parlament za 24 učenika i dva mentora.

Učenici su kratko porazgovarali s gradonačelnikom o svom putu u Strasbourg i o tome što ih tamo čeka. Opisali su kako će tamo sudjelovati na simulaciji rada Europskog parlamenta i na taj način promovirati svoju školu i svoj grad.

-Čestitam vam na uloženom trudi i radu, a ponajviše na ostvarenom rezultatu na ovom hvalevrijednom projektu koji govori mnogo o vašoj kreativnosti i znanju, ali i o vašim mentorima koji puno vremena ulažu u vas i vaše napredovanje. Grad Đurđevac podupire ovakve inicijative koje doprinose poboljšanju vještina i znanja kod učenika. Želim vam da se dobro provedete u Strasbourgu, nešto novo naučite i vratite se doma puni lijepih dojmova- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon posjeta Gradskoj upravi učenici su se sa svojim mentorima i gradonačelnikom uputili u utvrdu Stari grad Đurđevac gdje ih je gradonačelnik počastio osvježenjem.

Mentori učenika 3.b razreda su njihov razrednik Zdravko Lešćan, prof. i nastavnica geografije Mihaela Lončar, prof.

Objava pobjednika:

Nagrađeni video uradak možete pogledati na slijedećm linku: