Povodom ulaska u drugu kuglačku ligu gradonačelnik i predsjednik vijeća ugostili kuglače


Četvrtak, 22. ožujka 2018.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković u prostorijama Grada ugostili su članove Kuglačkog kluba Graničar koji je nedavno postao prvak treće Hrvatske kuglačke lige sjever.

Time što su postali prvaci  lige plasirali su se u drugu ligu. Titulu su osigurali dva kola prije završetka sezone s pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Zanatlije iz Čakovca.

Graničar je titulu osvojio na vrlo uvjerljiv način s 18 pobjeda, dva poraza i jednim neriješenim rezultatom. Do kraja natjecanja ostalo je još jedno kolo i Picoki sezonu žele završiti pobjedom protiv Obrtnika i time još povećati broj pobjeda.

Graničar drži i ekipni rekord sezone po zbroju srušenih čunjeva, srušivši 3319 čunjeva te su jedina ekipa koja je srušila više od 3300 čunjeva na jednoj utakmici.

Cijelu sezonu Graničar je odigrao vrlo koncentrirano i motivirano pod „dirigentskom“ palicom Mirka Banjca i kapetana Ivana Bukovića koji je ujedno i proglašen za naj sportaša u 2017. godini.

Svi igrači dali su svoj maksimum, a za klub su ovoj sezoni su nastupili Mirko Banjac, Martin Barčan, Antun Bionda, Ivan Buković, Zdravko Lovašen, Zdravko Vokšan i Dražen Vugrinec. Svoj doprinos još su dali Petar Blažok, Stevo Preksavec i Marko Preksavec.

Ovaj uspjeh kuglača Graničara tim je veći što Graničar nema svoje kuglane te treninge i utakmice od 2007. igramo na kuglani u Koprivnici. Naša želja je da dobijemo jednog dana kuglanu i u Đurđevcu- rekao je predsjednik kluba Mirko Banjac.

Gradonačelnik i predsjednik vijeća pohvalili su rad i trud svih članova Kuglačkog kluba, te su im čestitali na ostvarenim rezultatima i uručili prigodne poklone. Nažalost na području grada nema adekvatnog prostora koji bi odgovarao uvjetima potrebnim za kuglanu, ali nam je u planu njezina izgradnja kad se raspišu natječaji za sufinanciranje izgradnje sportske infrastrukture- rekao je predsjednik vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Od Kuglačkog kluba mogu se očekivati još bolji rezultati, a Grad i Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca nabavit će potrebnu opremu za predstojeća natjecanja- istaknuo je gradonačelnik, a s njime se složio i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić.

Članovi su se jednoglasno složili kako je kuglanje sport koji ne poznaje godine, a većina članova prije se bavila drugim sportovima, te je ovo samo nastavak ljubavi prema sportu i sportskom načinu života.