Gradonačelnik i ravnatelj škole obišli prvašiće u područnim školama: nastavljamo s akcijom za Grad s najljepšim dječjim osmijehom


Srijeda, 5. rujna 2018.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović zajedno su obišli područne škole na području Grada Đurđevca, i to Područnu školu u Mičetincu, Čepelovcu, Budrovcu, Sirovoj i Suhoj Kataleni.

Nakon kraćeg druženja, svim prvašićima poželjeli su uspješnu novu školsku godinu te su im poklonili raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke  i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube. Već u prvim tjednima škole učenici će sa svojim razrednicima posjetit stomatologa.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio i nastavak preventivne akcije Grad s najljepšim dječjim osmijehom u koju će se nakon škole uključiti i Dječji vrtić Maslačak.

-Statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi, a kako bi se to promijenilo u našem gradu, i u vrtiću krećemo s edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci od najranije dobi ukazalo na važnost higijene usta i zubi. Na kraju pedagoške godine i vrtićarci će kao i naši školarci dobiti diplomu, što su se hrabro i odvažno usprotivili svim karijesima- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.