Novi kružni tok: gradonačelnik i župnik dogovorili uređenje spomenika na raskrižju Matije Gupca i A. Radića


Petak, 12. srpnja 2019.

Gradonačelnik Hrvoje Janči, župnik Marko Rac i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud zajedno su obišli raskrižje Matije Gupca- Antuna Radića- Grkinske ulice gdje se planira izgradnja kružnog toka.

-Na ovom raskrižju je potreban kružni tok jer se na tom području dogodilo nekoliko težih prometnih nesreća te općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu. Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Kada krenu radovi uredit će se i spomenik na raskrižju te će se izmaknuti stara i postaviti nova ograda te će se urediti okoliš oko spomenika. Zadovoljan sam zajedničkom suradnjom i projektima koje provodimo s našim župnikom te mu se na tome zahvaljujem. Već smo proveli projekt restauracije oltara u Crkvi sv. Rozalije u Đurđevcu, a planiramo i vanjsku obnovu te crkve i uređenje okoliša- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Župnik Rac složio se oko prijedloga uređenja spomenika koji  je izgrađen na tom raskrižju u slavu Svevišnjega te oko postave nove ograde koja će zmjeniti staru zbog radova na rekonstrukciji raskrižja. Ovom prilikom obišli su i spomenik na raskrižju Ulice Petra Zrinskog i Grkinske ulice gdje je dogovoreno da će se uz suglasnost vlasnice kuće malo pomaknuti ograda koja okružuje spomenik kako bi se dovršila staza u Ulici Petra Zrinskog.

Kako je gradonačelnik napomeno planira se uređenje okoliša i svih drugih spomenika i pilova na području grada i prigradskih naselja.