Gradonačelnik izborniku Daliću poklonio šal đurđevačkog Graničara i pozvao ga na otvorenje ŠRC-a


Petak, 27. srpnja 2018.

Brojni gosti, te stotine djelatnika Podravke jedva su dočekali da Zlatko Dalić, izbornih hrvatske nogometne reprezentacije stigne u Koprivnicu, a među uzvanicima je bio i naš gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovu priliku gradonačelnik je iskoristio kako bi najpoznatijeg izbornika na svijetu pozvao u posjetu Đurđevcu i to na otvorenje Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan- Duspe gdje su nedavno završeni radovi na objektu, opremljene su svlačionice, te je u tijeku nabava za izmjenu nogometnog terena koju će sufinancirati Hrvatski nogometni savez sa 1,2 mil. kuna. Predložio je i da se utakmicom jedne od selekcija Hrvatske reprezentacije obilježi svečano otvorenje ŠRC-a.

Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje. Realizacijom ovog projekta Đurđevac je dobio kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u našem gradu te će na pripreme privući brojne profesionalne sportaše- istaknuo je gradonačelnik.

Dalić je pohvalio Grad Đurđevac što je prepoznao važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu i u sportaše, te je prihvatio poziv na svečano otvorenje ŠRC-a.

Gradonačelnik je izborniku poklonio šal našeg nogometnog kluba Graničar koji iduće godine slavi svoju stotu obljetnicu djelovanja.