Gradonačelnik Janči đurđevačkoj pjevačici Marici Hasan čestitao 80. rođendan


Petak, 20. rujna 2019.

Našu pjevačicu Maricu Hasan na njezinoj proslavi 80. rođendana svojim dolaskom iznenadio je gradonačelnik Hrvoje Janči koji joj je čestitao na ovoj okrugloj obljetnici, ali i na njezinom dugogodišnjem radu i stvaralaštvu te joj je poklonio prigodan poklon.

Gospođi Marica Hasan rođena je u Đurđevcu, 20. rujna 1939. godine. Još kao dijete željela je postati pjevačicom. To joj se ostvarilo 1959. godine kada je pobijedila na festivalu pjevača amatera Mikrofon je vaš u Đurđevcu, u duetu s bratom Franjom. Godine 1968. s glazbenim ansamblom Braća Gašparići snimila je prvu gramofonsku ploču. Drugu ploču snimili su 1969. godine. Osim kao pjevačica sudjelovala je na pločama i kao autor glazbe i tekstova.

Prvu samostalnu ploču Marica Hasan snimila je 1973. godine pjevajući podravske narodne pjesme. U međuvremenu je nastupala na raznim kulturno-umjetničkim i zabavnim priredbama i televizijskim emisijama. Osim pjevanja, okušala se i u poetskom stvaralaštvu Dosad je napisala preko 6000 pjesama. Posljednjih nekoliko godina, gospođa Marica Hasan bavi se i unikatnim ručnim radom.

I danas još uvijek aktivno radi i nastupa. Iza nje je više od 50 godina javnog djelovanja. Gospođa Marica Hasan dala je i daje veliki doprinos očuvanju zavičajne glazbene i govorne baštine, posvetivši tome cijeli svoj život, te je stoga dobila i gradsko Javno priznanje Nagrada za životno djelo.

Povodom svojeg rođendana napisala je i pjesmu, a jedan od stihova glasi:

Prijatelji moji dragi

danas je poseban dan,

drago mi je da ste došli

na moj ovaj rođendan.