Gradonačelnik Janči: Đurđevac šalje konkretnu pomoć Petrinji, osiguran pun kamion građevinskog materijala za obnovu kuća


Srijeda, 30. prosinca 2020.

Podsjetimo, jučer je Hrvatsku pogodilo nekoliko potresa, a najjači potres magnitude 6,2 bio je kod Petrinje koja je pretrpjela najveću štetu.

Potres se snažno osjetio u cijeloj Hrvatskoj, a u potresu je stradao velik broj ljudi, mnogo je kuća oštećeno ili srušeno, a odmah nakon potresa prema Petrinji su se uputili i đurđevački vatrogasci koji su tamo ostali kako bi pomogli u raščišćavanju.

Danas je iz Gradske uprave poslano i pismo potpore stanovnicima Petrinje, koji su pogođeni ovom izuzetno teškom situacijom uzrokovanom potresom, ali i pandemijom, a još jučer je na inicijativu gradonačelnika Hrvoja Jančija nabavljen potrebni građevni materijal koji će sigurno pomoći mnogim obiteljima u obnovi njihovih domova.

–Grad Đurđevac je i ovog puta pružio ruku prijateljstva i konkretnu pomoć potresom pogođenom gradu. Osigurali smo sredstva za nabavu potrebnog građevnog materijala i već je danas iz Đurđevca prema Petrinji krenuo kamion, a s kamionom građevnog materijal stižu i vrijedni volonteri koji će pomoći u obnovi oštećenih kuća i zgrada. Na ovaj način smo pomogli i stanovnicima Markuševca u obnovi nakon što je jaki potres srušio i oštetio brojne obiteljske kuće i zgrade. Svaka pomoć je dobrodošla te ovim putem zahvaljujem našim vatrogascima, volonterima i djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, svim građanima te udrugama koji volontiraju u Petrinji ili su pokrenuli akcije prikupljanja potrebnih potrepština za stanovnike pogođene potresom- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U sabirnu akciju za pomoć obiteljima pogođenim potresom uključili su se i svi djelatnici Grada Đurđevac te gradskih ustanova koji su prikupljena novčana sredstva uplatili na račun Hrvatskog Crvenog križa.

Uz jedinstvo i zajedništvo hrvatskih građana, vjerujemo u skoro savladavanje nastalih izvanrednih okolnosti, stoji u pismu podrške.