Novi prostori za članove Malog princa: gradonačelnik Janči i predsjednik vijeća Lacković obišli radove


Nedjelja, 31. srpnja 2022.

Pored zgrade škole Odjela za učenike s teškoćama u razvoju u tijeku su radovi na opremanju i izgradnji nove zgrade Kuće podrške Mali princ koja je financirana iz sredstava EU, a ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od 14,1 mil. kuna.

Radove na zgradi obišli su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejna Đud te predstavnica izvođača radova Lidija Kušt.

- Izuzetno mi je drago što se približava kraj radova na našem objektu zahvaljujući kojem ćemo imati mogućnost pružanja socijalnih usluga, poludnevnog boravka i stanovanja za naše članove. Imamo veliku podrška lokalne zajednice na koju smo ponosi, a koja pokazuje brigu za našu djecu i težnju za izgradnju boljeg i pravednijeg svijeta - istaknula je predsjednica Kristinka Štefan.

- Već dugo traje želja za izgradnjom upravo ovakvog prostora na području Grada Đurđevca. Osim izgradnje novog objekta, u tijeku su i radovi na uređenju kompletnog dvorišta i zimskog vrta, a uskoro se kreće i s postavom vodenog igrališta. Ovim putem želim pohvaliti cijelu ekipu koja je radila na prijavi projekta- rekao je graadonačelnik Hrvoje Janči.

-Ovaj projekt je dokaz da se Đurđevac ne razvija samo kroz građevine već i kroz socijalni segment u pružanju kvalitete socijalne usluge. Ovo je za našu djecu s područja Đurđevca, ali i okolnih općina koja trebaju pomoć u odrastanju te je dobar primjer koji bi trebale slijediti sve druge sredine- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.