Gradonačelnik obišao radove na zgradi u Radničkoj: Grad je prepoznao potrebu za stambenim prostorom, projektira se i druga zgrada


Subota, 5. siječnja 2019.

Nakon što je postavljena stolarija u tijeku su keramičarski i soboslikarski radovi na višestambenoj zgradi na Radničkoj cesti.

Budući stanari već su potpisali predugovore o kupnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, a dio stanara već je odabrao svoje stanove te redovno prate napredak radova na gradilištu. Radove je obišao i gradonačelnik Hrvoje Janči, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud te predstavnici izvođača.

– Najbitnije je da će čak 12 obitelji nakon što se izgradi zgrada riješiti svoje stambeno pitanje. Grad je dao izraditi projektnu dokumentaciju, osigurao je besplatno zemljište i oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa kako bi cijena bila što povoljnija za buduće stanare. U ovo vrijeme kada rastu cijene građevinskih usluga smatram da je postignuta odlična cijena za izgradnju zgrade. Siguran sam da će izvođač radove obaviti u roku tako da će se već u lipnju 2019. godine obitelji useliti u novu zgradu– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Naš grad kao idealno mjesto za život prepoznaje sve više ljudi koji dolaze raditi u tvrtke na našem području, stoga nastavljamo s ovim projektom i već smo naručili projektnu dokumentaciju za drugu zgradu- napomenuo je gradonačelnik.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.

Javni natječaj i sve potrebne obrasce za prijavu možete naći u nastavku teksta.