Gradonačelnik Janči potpisao ugovor za uređenje teniskih terena i prostorija kluba: 1,1 mil. kn za nastavak ulaganja u sport i naše sportaše


Petak, 24. svibnja 2019.

Gradonačelnik Hrvoje Janči danas je u Središnjem državnom uredu za šport u Zagrebu potpisao ugovor za još jedan projekt u sportu koji će doprinijeti razvoju sportske infrastrukture u gradu. Radi se o projektu izgradnje zgrade teniskog kluba i dva dodatna teniska terena ukupne vrijednosti 1,1 mil. kuna.

Ugovor je potpisala državna tajnica Janica Kostelić, a uručio ga je njezin zamjenik Krešimir Šamija koji je ovom prilikom čestitao gradonačelniku na odličnom projektu i osiguravanju sredstva za izgradnju preko raspisanog natječaja.

Kontinuirani rad i  izvrsne rezultate naših tenisača te ulaganje u sportski infrastrukturu na području grada prepoznao je i Središnji državni ured za sport koji je odobrio 420.000,00 kuna za projekt, a preostali dio sredstava osigurao je Grad Đurđevac u proračunu.

Izgradit će se dva nova teniska terena, koji će imati akrilnu oblogu, te zgrada koja se sastoji od prostorija kluba, dvije svlačionice sa kupaonicama te dva spremišta za opremu. Osim toga, objekt će imati i nenatkrivenu terasu površine 30 mkoja će ujedno služiti kao tribina s koje će gledaoci pratiti teniske mečeve.

Ovaj projekt je samo nastavak projekta uređenja Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe.

-Osim u kulturnom i gastro-eno turizmu, Đurđevac kontinuirano ulaže sredstva u razvoj i unapređenje sporta i sportske infrastrukture na području Grada, radi promicanja sportskog načina života, uključivanja što većeg broja osoba u sportske aktivnosti, ali i kako bi se pozicionirali kao poželjna sportska destinacija. Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca okuplja 21 sportsku udrugu, sa gotovo 600 sportaša svih dobnih uzrasta. Na području Grada zastupljeno je 16 sportova – od nogometa i rukometa, tenisa pa do paraglidinga i power-lifting kluba. Ulaganjem se želi izgraditi objekt teniskog kluba u kojem će biti smještene svlačionice koje će moći koristiti i odbojkaši čiji se teren nalazi s lijeve strane budućeg tenis kluba- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Tenis je u Đurđevcu prisutan od 1928. godine dok je prvi teniski klub u Đurđevcu osnovan 1983. godine, kada se krenulo i sa izgradnjom teniskih terena. Danas je u Teniski klub Đurđevac i njegove aktivnosti uključeno 60 djece i 40 članova rekreativaca. Iz godine u godinu Teniski klub Đurđevac se razvija u svim smjerovima, ima sve veći broj natjecatelja, sudjeluje na turnirima, ali i postiže sve značajnije rezultate.

Provedbom projekta Đurđevac će osigurati tenisku infrastrukturu te dodati još jednu stavku u svoju ponudu sportske turističke destinacije.