Gradonačelnik Janči: u izradi projekt kojim će se osigurati potreban prostor za rad udruga


Subota, 12. siječnja 2019.

Kako Grad Đurđevac trenutno radi na pripremi projektnog prijedloga kojim bi se osigurao i uredio prostor za udruge s područja grada, gradonačelnik Hrvoje Janči ovu priliku iskoristio je kako bi obišao prostore u kojima djeluje Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac, Gradsko društvo Crvenoga križa Đurđevac i Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac.

-Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac broji oko 600 članova s područja grada i sedam okolnih općina. Sudjelujemo na brojnim sportskim natjecanjima čemu svjedoče brojni odlični rezultati i osvojene nagrade, našim korisnicima pružamo brojne socijalne usluge kao što su osobni asistenti, te provodimo nekoliko EU projekata. S obzirom na naš razvoj i rast, ali i mali dotrajali prostor u kojem se trenutno nalazimo, veselimo se ovom projektu te novim prostorima koji će napokon omogućiti našim korisnicima zajedničko okupljanje i provođenje radionica- rekla je Mirjana Šandor iz Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac.

Zbog realizacije projekta prirodne baštine uskoro se kreće sa kompletnom obnovom, uređenjem i opremanjem stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom Đurđevačkih pijesaka. Zbog realizacije projekta prirodne baštine iz zgrade će se iseliti i Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac te Gradsko društvo Crvenoga križa Đurđevac.

- Grad je u pripremi projekta kojim bi se osigurao moderan i multifunkcionalan prostor u kojem će udruge održavati svoje aktivnosti. Želimo imati spreman projekt kako bi se među prvima prijavili kad se raspiše natječaj. Svjesni smo problema nedostatka prostora za udruge stoga će ovaj projekt biti odlično rješenje koje će zadovoljiti potrebe za prostorom više udruga. Prijavitelj će biti upravo udruge u partnerstvu s Gradom - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.