Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić posjetio utvrdu Stari grad, Udrugu Mali Princ te Odjele za djecu s teškoćama u razvoju


Petak, 23. ožujka 2018.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je povodom Uskršnjih blagdana ponovno posjetio Đurđevac, točnije Udrugu Mali princ i Odjele za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, te utvrdu Stari grad i naše deve.

Gradonačelnika je  dočekao domaćin ovog posjeta gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, Dajana Milodanović ispred Gradskog vijeća Grada Đurđevca, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović i voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Sanja Flajs- Vidaković

U pratnji gradonačelnika Milana Bandića stigla je I Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Po samom dolasku gradonačelnik Bandić posjetio Odjele za djecu s teškoćama u razvoju, a nakon obilaska škole svi zajedno su se pješice uputili do Udruge Mali princ gdje su ih dočekali korisnici Udruge Mali princ, te  predsjednica udruge Kristinka Štefan.

Učenici i članovi udruge za zagrebačkog gradonačelnika pripremili su bogat program pun recitacija, pjesme i plesa. Grad Zagreb je za ovu prigodu osigurao ukupno 77 poklona za učenike Odjela i članove Udruge Mali princ.

– Grad Đurđevac i Grad Zagreb imaju jako dobru suradnju, surađujemo na projektima u turizmu i kulturi, a naši su se proizvođači sa svojim proizvodima nedavno predstavili na Adventu u Zagrebu. Ovo je samo nastavak te suradnje, ja se zahvaljujem gradonačelniku Bandiću na dolasku i što je u ovo blagdansko vrijeme posjetio i razveselio sve učenike i članove udruge– rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Prošle godine bili smo u Vukovaru, a ove godine smo u Đurđevcu. Drago nam da Zagreb može pomoći. Nema kraja u Hrvatskoj gdje nismo barem malim djelom pomogli ili sudjelovali u činjenju dobra. Želim svima sretan Uskrs i lijepe blagdane u krugu obitelji. Kako sam čuo udruga je nedavno proslavila svoju 20. obljetnicu djelovanja, te im od srca čestitam na tome. Ovom prilikom pozdravljam saborskog zastupnika Željka Lackovića koji nažalost nije mogao biti ovdje jer je danas u Hrvatskom saboru – rekao je gradonačelnik Bandić.

-  Meni kao predsjednici udruge, ali i prvenstvenu roditelju djeteta s teškoćama je iznimno važno da se naša djeca integriraju u društvo i da se svakodnevno druže sa svojim vršnjacima, što im upravo omogućuje naša udruga. Ponosni smo na suradnju s Gradom Đurđevcu koji je kupio zemljište za novu zgradu udruge, te je izrađena dokumentacija za našu zgradu i nadamo se da ćemo uskoro ostvariti taj san. Zahvaljujem se Gradu Zagrebu i gradonačelniku na dolasku i iznenađenju za našu djecu- rekla je predsjednica udruge Kristinka Štefa, a zahvalama se pridružio i ravnatelj Osnovne škole Danijel Domišljanović.

Nakon završetka gradonačelnik Milan Bandić razgledao je utvrdu Stari grad, te je tom prilikom posjetio i naše najpoznatije stanovnike Hrvatske sahare – deve Tomicu, Dinu, Romea i Đurđicu koje je počastio poslasticama.