Gradska knjižnica Đurđevac od ponedjeljka ponovno otvara svoja vrata za sve korisnike


Srijeda, 29. travnja 2020.

Gradska knjižnica Đurđevac od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. godine otvara svoja vrata za korisnike, ali i za sve one koji će to tek postati, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških i higijenskih mjera, te uz pridržavanje održavanja socijalne distance.

Prva faza rada s korisnicima uključuje ograničene usluge posudbe i povrata građe. Čitaonica, studijski i dječji odjel do daljnjega su zatvoreni, sva događanja i radionice odgođene, a korištenje računala također nije moguće.

Novo radno vrijeme knjižnice:

  • ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak: od 8,00 do 14,00 sati
  • srijeda: od 10,00 do 17,00 sati

Upute za korisnike:

  • dezinficirati ruke na ulazu u knjižnicu i poštivati razmak od 2 m,
  • građu koju vraćate odložite na kolica ispred knjižnice (građa se potom smješta u karantenu na 72 sata nakon čega će biti razdužena i pripremljena za daljnju posudbu),
  • ako ne želite posuditi novu građu, nema potrebe čekati u redu - odložite građu koju vraćate na kolica i vratite nam se koji drugi dan.

Preporuka je da knjige koje želite posuditi dan prije dolaska u knjižnicu naručite putem e-maila: gradska.knjiznica@djurdjevac.hr ili telefonom 048/812-701 koristeći e-katalogkako bi izbjegli dugo čekanje i gužvu. Knjige naručene na taj način čekat će Vas na stolu ispred knjižnice dan kasnije, zadužene na Vaše ime pa nema potrebe ulaska u knjižnicu.

-Svi smo svjesni da knjižnica još neko vrijeme neće funkcionirati kako smo navikli dugi niz godina pa Vas molimo za strpljenje i razumijevanje. Veselimo se ponovnom susretu s Vama, dragi naši korisnici, a do tada čuvajte sebe i svoje bližnje- rekla je ravnateljica Bernarda Ferderber.