Gradska knjižnica Đurđevac osigurala 86.000 kn za nabavu knjižne i neknjižne građe


Utorak, 11. veljače 2020.

Ministarstvo kulture objavilo je na svojim mrežnim stranicama rezultate financiranja programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske, temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena su sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe u iznosu od 86.000,00 kn, a svakako treba spomenuti i sredstva koje svake godine osigurava Grad Đurđevac u iznosu od 45.000,00 kn kojima će knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika. Trenutno Gradska knjižnica Đurđevac raspolaže fundusom od nešto više od 58.000 naslova, a u 2019. godini nabavljeno je 2000 novih naslova za potrebe odjela za odrasle te studijskog i dječjeg odjela.

Ministarstvo kulture i Grad Đurđevac prepoznali su i projekte koje već nekoliko godina provodi naša knjižnica, a koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad naše ustanove, kao i aktivnosti koje provodimo s djecom preko ljetnih praznika. S 1.000,00 kn financirat će projekte Mala ruka prijateljstva i Ljetna čitateljska putovnica, a s 1.500,00 kn projekte Ruka prijateljstva i Dječje jezične igre. Ove godine ovom popisu pridružuje se još jedan program, a to je Ljeto u knjižnici koji ove godine obilježava dvadesetu godišnjicu održavanja. Njega će financirati sa po 2.000,00 kn, a tom prigodom počastit ćemo naše vjerne polaznike odlaskom na terensku nastavu u Zagreb.

Odobrena sredstva omogućit će kontinuiranu i kvalitetnu nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i dugogodišnje provođenje već prepoznatih projekata.

Knjižnica ima preko 5.000 učlanjenih korisnika, a tome je zasigurno doprinijela i besplatna članarina, kao i sve ostale knjižnične usluge.

Pozivamo sve one koji još nisu naši korisnici da se besplatno učlane u našu knjižnicu i biraju neke od hit naslova koji nam svakodnevno stižu na naše police.