Gradski vijećnici jednoglasno podržali odluku o odobrenju sredstava za pomoć socijalno ugroženim građanima


Petak, 29. prosinca 2017.

U blagdansko doba gradski vijećnici odlučili su uz humanitarnu notu završiti 6. sjednicu Gradskog vijeća i 2017. godinu.

Na sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o odobrenju sredstava za pomoć socijalno ugroženim građanima, za koje je osigurano 40 tisuća kuna.

– Ova odluka se odnosi na osobe starije od 65 godina koje nemaju nikakvih primanja, a oni će dobiti koji 200 kuna, dok će oni s primanjima do 1000 kuna dobiti 150 kuna. Za tu je svrhu pripremljeno je 40 tisuća kuna. Djelatnici Grada i gradskih ustanovaveće petu godinu za redom prikupljali su sredstva za potrebite građane. Drago mi je da su naši zaposlenici svjesni da to puno znači u ovo vrijeme kada su siguran posao i sigurna plaća rijetke pojave – obrazložio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na inicijativu vijećnika Rajka Gašparića, vijećnici su na kraju sjednice prikupljali dobrovoljne priloge i skupili svotu koja će ići nekoj od siromašnih obitelji na području grada Đurđevca.

Kao što je istaknuo predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, vijećnici cijele godine pokazuju i svojim volonterskim angažmanom da su spremni pomoći zajednici, a sada su to učinili i donošenjem ove odluke.

– Drago mi je što ćemo i svojim prilozima nekima od potrebitih građana blagdane učiniti ljepšima. Imamo i obitelj Kerovec za koju smo i mi prikupljali novac na tradicionalnom blagdanskom koncertu, a mislim da je ovo još jedan znak socijalne osviještenosti naših vijećnika – zaključio je Lacković.