Gradsko vijeće: Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca broji 600 aktivnih sportaša, svi klubovi bilježe porast broja djece i mladih


Utorak, 21. srpnja 2020.

Na prošlotjednom Gradskom vijeću Grada Đurđevca podneseno je izvješće o radu i financijskom poslovanju Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca.

Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca u 2019. godini poslovala je pozitivno kao i sve ostale gradske tvrtke i ustanove. Nema puno sredina u kojima se na ovakav način odgovorno upravlja javnim sredstvima obrazložio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Imamo 23 članice sa preko 600 aktivnih sportaša. Investicije u sportsku infrastrukturu u prošloj godini bile su značajne i mi možemo stvarno reći da je Đurđevac jedan sportski grad. Prema financijskom izvješću 2019. godina bila je oko 40 posto bolja od prošle, po prihodima, odnosno po rezultatu. To je prvenstveno iz razloga provođenja europskog projekta Picoki za sport vrijednog gotovo milijun kuna od kojeg je 40 posto provedeno u 2019. godini, dok će ostatak biti proveden u 2020. godini. Projekt okuplja djecu i mlade oko sporta, a upravo  oni  su ti koji svojim nastupima promiču sport i naš grad. Mogu reći da sam kao gradonačelnik jako ponosan na naše sportaše koji se jako trude i zalažu te svake godine postižu izvrsne rezultate – rekao  je gradonačelnik.

Kroz europska sredstva značajno je podignut standard u svim sportovima u gradu Đurđevcu, kroz projekt je kupljeno 450 kompleta sportske opreme za djecu, opremljena je i teretana, školska dvorana, te se sufinancira rad trenera.

– Mislim da se to i vidi, svi naši klubovi bilježe porast broja mladih i broja djece koja se uključuju u sport. Čekamo da nam Središnji državni ured za sport postane dio jednog novog ministarstva pa možda nakon ustrojavanja će biti prilike za još boljom suradnjom i povlačenje sredstava za sportsku infrastrukturu koje nikad dosta – dodao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

– Moramo biti svjesni da smo postali centar koji okuplja sportaše te da smo postavili respektabilnu infrastrukturu- istaknuo je Lacković te je iskoristio ovu priliku da još jednom čestita svim sportašima na odličnim rezultatima.

Izvješće je prihvaćeno jednoglasno.