HRT snimio prilog o razvoju Grada Đurđevca i projektima koji su u provedbi: pred nama je završetak još jedne uspješne godine


Utorak, 22. prosinca 2020.

HRT-ova ekipa jučer je na Trgu sv. Jurja s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem snimila zanimljiv prilog o radovima i brojnim projektima koje Grad Đurđevac provodi, ali i o daljnjem planu razvoja grada.

Gradonačelnik Hrvoje Janči govorio je o najznačajnijim projektima na području Đurđevca. Istaknuo je da je projekt opremanja poduzetničke zone infrastrukturom jedna od najvećih realizacija projekata u povijesti našeg grada, ali osvrnuo se i na projekt Prirodne baštine koji će obuhvatiti kompletnu promidžbu Đurđevačke Podravine.

-Ove godine doći će do jedne od najvećih realizacije projekata u povijest našeg grada, i to u iznosu od 90 milijuna kuna. Najznačajniji projekti koji će se nastaviti i u idućoj godini su projekti opremanja poduzetničke zone infrastrukturom, gdje će 23 hektara zone biti spremno za dolazak novih poduzetnika te projekt prirodne baštine koji obuhvaća promidžbu naših Đurđevačkih pijesaka, ali i cijele prirodne baštine Đurđevačke Podravine- rekao je gradonačelnik.

-U idućoj godini krećemo s radovima na obnovi i opremanju Centru za osobe s invaliditetom i starije koji će nuditi smještaj u obliku dnevnog boravka, poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja. Krećemo i s izgradnjom zgrade za potrebe Udruge Mali princ, ali kreće i projekt aglomeracije za grad Đurđevac i za okolne općine, vrijedan 280 mil. kuna. Nakon provedbe tog projekta sva kućanstava s područja naše komunalne tvrtke dobit će priključak na sustav vode i odvodnje – dodao je.

Osim prijave i provedbe novih projekata u 2021. godini, radi se i na završetku provedbe postojećih projekata na području Đurđevca.

-U novu zgradu, preko puta sadašnje Gradske uprave preselit će se sve službe za rad s građanima, od djelatnika MUP-a za izdavanje dokumenata, do županijskih ureda i inspektorata za izdavanje dozvola, omogućit ćemo građanima da sve potrebne dokumente ishode na jednom mjestu. Uređenjem nove zgrade oslobodit ćemo postojeću koja već duže vrijeme zahtijeva obnovu. Time ćemo zapravo riješiti dva segmenta, jedan na korist građanima, drugi za ljepše vizure grada. U bivšoj zgradi, jedan dio će se namijeniti za radne sastanke, svečane sjednice, dok će se ostatak prenamijeniti u Centar za osobe s invaliditetom.  Za taj projekt su osigurana sredstva iz Europskih fondova, a vjerujem da će se sredinom iduće godine krenuti i s radovima obnove – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči i zaključio kako je pred nama završetak još jedne uspješne godine.