I ja ću biti olimpijac: olimpijski festival dječjih vrtića u Đurđevcu okupio preko 240 sudionika


Nedjelja, 26. svibnja 2019.

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine je doživio svoje 18. izdanje. Kao i prethodnih godina, cijeli svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi.

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, te odgajanja djece putem sporta. Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti - uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo - najvažniji je element natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

18. Olimpijski festival dječjih vrtića realiziran je, kao i svake godine, zahvaljujući predanom trudu županijskih i gradskih sportskih zajednica, koje su organizirale natjecanja u 43 hrvatska grada.

U Đurđevcu se Olimpijski festival održao ovaj vikend u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac, a gradonačelnik Hrvoje Janči svima je poželio dobru zabavu i sreću u natjecanju. Na festivalu je sudjelovalo oko 240 djece i voditelja, a natjecala su se djeca iz dječjih vrtićaPčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Maslačak iz Đurđevca, Bregunica iz Novog Virja, Košutica iz Ferdinandovca te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Pod geslom I ja ću biti olimpijac djeca su igrala mali nogomet, trčala na 50 metara, natjecala se u štafeti 4x25 metara, bacala lopticu u dalj i skakala u dalj, a najvatrenija publika koja ih je bodrila bili su roditelji, te bake i djedovi.