I u mom gradu Vukovar svijetli


Subota, 18. studenoga 2017.

I ove je godine Osnovna škola Grgura Karlovčana na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu organizirala obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar pod nazivom I u mom gradu Vukovar svijetli. Učenici, nastavnici i roditelji su u koloni zajednički krenuli od zgrade Osnovne škole do središta Trga sv. Jurja, gdje su položili svijeće i ispisali znak srca za 26. godišnjicu pada Vukovara.

U prigodnom programu sa recitacijama u čast Vukovaru nastupili su učenici Osnovne škole, Strukovne škole i Gimnazije. Prisutnima se obratio gradonačelnik Hrvoje Janči koji je istaknuo kako se Vukovar i žrtva Vukovara ne smije nikad zaboraviti jer svi dugujemo Vukovaru i braniteljima što živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Za sve poginule branitelje i žrtve održana je minuta šutnje i prigodna molitva.

U znak sjećanja na žrtvu Vukovara članovi HVIDRA-e Đurđevac, osnovnoškolci, srednjoškolci i građani zapalili su stotine svijeća duž ulice koja nosi ime tog grada heroja. Paljenje svijeća već se tradicionalno održava u svim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, a u Đurđevcu su po treći puta zapaljene svijeće u Ulici grada Vukovara.