I u mom gradu Vukovar svijetli: učenici i građani zapalili svijeće na Trgu sv. Jurja


Utorak, 19. studenoga 2019.

I ove je godine Osnovna škola Đurđevac na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu organizirala obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar pod nazivom I u mom gradu Vukovar svijetli. Učenici, nastavnici i roditelji su u koloni zajednički krenuli od zgrade Osnovne škole do središta Trga sv. Jurja, gdje su položili svijeće i ispisali znak srca i riječ mir za 28. godišnjicu pada Vukovara.

Kolonu su predvodili gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović.

U prigodnom programu sa recitacijama u čast Vukovaru nastupili su učenici Osnovne škole, Strukovne škole i Gimnazije Đurđevac. Molitvu za sve žrtve tragedije u Vukovaru i sve poginule u Domovinskome ratu predvodio je župnik Marko Rac. Svi zajedno odali su počast i današnjem Vukovaru, Vukovaru koji polako liječi svoje rane.

Druženje je završeno riječima Siniše Glavaševića, legendarnog novinara Radio Vukovara ubijenog na Ovčari. „Zato, ako u vama ima ljubavi, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.“