Igoru Benakoviću uručeno Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca


Utorak, 11. svibnja 2021.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković prigodno su posjetili predsjednika uprave tvrtke Bauwerk Boen d.o.o. u Đurđevcu, Igora Benakovića te mu uručili Javno priznanje Povelju Grada Đurđevca koje mu je dodijelilo Gradsko vijeće Grada Đurđevca zbog ostvarenih radnih rezultata u razvoju gospodarstva na području Grada Đurđevca i promociji Grada u poslovnoj zajednici.

Ovim putem, gradonačelnik Janči i predsjednik Gradskog vijeća Lacković zahvalili su gospodinu Benakoviću na uspješnom upravljanju tvrtkom i rezultatima koje postiže, ali i osobnom doprinosu na razvoj gospodarstva Grada Đurđevca te na stvaranju novih radnih mjesta.

Igor Benaković zahvalio se gostima na dolasku i priznanju koje mu dodijeljeno dodavši kako mu je drago da ima podršku Grada u svom poslovanju koja je više nego značajna.

Podsjetimo, Igor Benaković rođen je 1975. u Njemačkoj, u Frankfurtu, a nakon školovanja u matematičko-informatičkoj gimnaziji, diplomirao je aeronautiku, magistrirao financije, završio visoku časničku školu HRZ RH, te je uspješno položio „Leadership Training Program“ u SAD- u. Profesionalnu karijeru gradio je u internacionalnim kompanijama poput Deutsche Telekoma, Unicredit bank group, te u industriji investicijskih fondova. Od 2008. godine uspješno je angažiran u poslovnim preobrazbama poduzeća, uključujući područja kriznog i prijelaznog managementa kao i restrukturiranja. Dolaskom na čelo tvrtke Bauwerk boen d.o.o preselio je u Đurđevac gdje danas živi sa suprugom i petero djece.

Pod njegovim vodstvom u ulozi predsjednika uprave, tvrtka BAUWERK BOEN d.o.o. Đurđevac je nagrađena kao najbolji investitor koji najviše doprinosi izvozu Hrvatske. Vlada RH je javno dodijelila službeni status kvalificiranog investitora-korisnika državnih poticaja povodom izravnih ulaganja, a HGK Koprivničko-Križevačke županije tvrtki je dodijelila nagradu «Zlatna kuna» za najuspješnije poduzeće srednje veličine. Priznanje Employee Lider invest uručeno je za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju dok je za  kontinuirano ulaganje 2020. dodijeljena nagrada Specijal Lider invest.  Ujedno je Igor Benaković, proglašen za najboljeg menadžera 2019. (inozemna poduzeća) nagradu Hrvatske udruge menadžera i poduzetnika  CROMA.