Investicijski tsunami u Đurđevcu: osigurano 8,9 mil. kn za opremanje poduzetničke zone


Petak, 18. siječnja 2019.

Povlačenje EU sredstava se nastavlja:

Grad Đurđevac je danas dobio obavijest da je projekt Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone A sjever koji je prijavljen 2017. godine na javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, uspješno prošao ocjenu kvalitete te da se uskoro očekuje odluka o financiranju projekta te potpis ugovora.

Projekt uključuje izgradnju Sabirne prometnice u zoni A sjever, te četvrtu fazu izgradnje Istočne obilaznice. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever te njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 10,8 mil. kuna od čega će ministarstvo projekt sufinancirati s 8,9 mil. kuna dok će preostali dio osigurati Grad Đurđevac.

-Kako smo najavili ove godine okrećemo se gospodarstvu i ovo je odlična vijest te najbolji mogući početak godine. Vjerujem da ćemo u ovoj godini imati još veću realizaciju proračuna nego u prošloj. Kao i svaki projekat do sada i ovaj planiramo prijaviti na natječaje za dodatno sufinanciranje vlastitog udjela. Ove godine krenula je izgradnja poduzetničkog inkubatora, a nakon potpisa ugovora kreću i radovi u poduzetničkoj zoni tako da ćemo na kraju godine biti spremni za nove investitore- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Đurđevac nastavlja s projektima i povlačenjem EU sredstava. Godinu će zasigurno obilježiti i realizacija projekta prirodne baštine ukupne vrijednosti 17,3 mil. kuna, te projekt Aglomeracije naših Komunalija vrijedan 282 mil. kuna. Ovaj tjedan su završeni i radovi na izgradnji nerazvrstane ceste Mičetinac- Čepelovac koja je samo dio vinsko- biciklističkih staza na našem području. I dalje se radi na pripremi nove projektne dokumentacije za nadolazeća razdoblja financiranja iz EU fondova kako bi se zadržao ovakav dinamičan nivo investicija i razvoja grada u budućnosti. Investicijski tsunami u Đurđevcu se nastavlja- zaključio je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.