Investitori zadovoljni izmjenama Urbanističkog plana


Četvrtak, 20. travnja 2017.

Gradsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja grada Đurđevca s kojom su određeni novi načini i uvjeti gradnje u užem urbanom području i poduzetničkim zonama.

Ovim izmjenama uvaženi su svi pristigli zahtjevi investitora koji planiraju gradnju i proširenje svojih poslovnih objekata i prostora, a planovi su prilagođeni i gradnji Sportsko – rekreacijskog centra i uređenju okoliša uz utvrdu Stari grad. Došlo je do korekcije prometnica radi omogućavanja novih investicija i projekata u Industrijskim  zonama A i B. Ovu sjednicu smo čak i odgodili kako bi se ova odluka donijela prije raspuštanja Gradskog vijeća, te kako bi se udovoljilo svim pristiglim zahtjevima investitora koji čekaju donošenje plana kako bi mogli početi sa radovima - rekao je gradonačelnik Željko Lacković.

U svrhu usklađenja sa novim zakonima i radi prijava na natječaje za dobivanje sredstava iz EU fondova, promijenjene su odredbe vezane za izgradnju Reciklažnog centra unutar odlagališta komunalnog otpada Peski.