Isplaćene potpore u iznosu od 255.971 kn za poticanje poduzetništva


Ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Grad Đurđevac je početkom godine objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva kroz raspisanih 11 mjera. U 2015. godini odobrena su 22 zahtjeva te je Grad sufinancirao ulaganja u iznosu od 255.971 kuna.

Najčešća korištena mjera sa 15 zahtjeva bila je poticanje ugradnje strojeva i opreme u maksimalnom iznosu do 10.000 kuna subvencije bez PDV-a. Ovakvim tipom poticanja poduzetništva postiže se povećanje konkurentnosti, bolja opremljenost i povoljnija poduzetnička klima na području Đurđevca, što će se pozitivno odraziti  na budućnost i širenje gospodarstva kako na području grada Đurđevca tako i okolnih mjesta.

U cilju dodatnog razvoja plasteničke proizvodnje povrća koja predstavlja veliki potencijal za razvoj đurđevačkog gospodarstva Grad je uveo i program sufinanciranja nabave plastenika i staklenika kroz koji su povrtlari mogli ostvariti potporu do 35 tisuća kuna ili maksimalno do 50 posto vrijednosti opreme, za ovu mjeru zaprimljeno je i odobreno 7 zahtjeva.