Ispravak netočne informacije


Petak, 27. studenoga 2015.

Gradonačelnik Željko Lacković uputio je Zahtjev za objavu ispravka netočne informacije prema Jutarnjem listu, HINA-i, Gradonačelniku Novog Marofa i redakciji internetskog portala prigorski.hr slijedećeg sadržaja:

Poštovani,

Sukladno odredbama Zakona o medijima molimo da objavite ispravak netočne informacije objavljene na vašem portalu 27.11.2015. u 11,59 sati pod naslovom:

„BOŽO PETROV GOVORI NEISTINU, JA NEMAM VEĆU PLAĆU OD NJEGA. Gradonačelnik Novog Marofa pokazao platnu listu.“

Boldano istaknuti podnaslov glasi:

„GRADSKA UPRAVA TROŠI NA PLAĆE OKO 3,7 MIL.KUNA, ĐURĐEVAC KOJI JE MANJI OD NOVOG MAROFA TROŠI OKO 9 MIL.KUNA, A METKOVIĆ TROŠI OKO 8,8 MIL.KUNA NA PLAĆE. TI GRADOVI IMAJU I VEĆI BROJ ZAPOSLENIKA IAKO SU ISTE VELIČINE ILI MANJI OD NOVOG MAROFA“ kazao je Jenkač

Netočna je informacija da Grad Đurđevac troši na plaće svojih zaposlenika iznos od 9 mil. kuna. U 2014. godini Grad je imao 17 zaposlenih, a ukupan trošak bruto II plaće i putnih troškova iznosio je 1.630.692,79 kn. Tijekom 2015. Grad prosječno ima 19 zaposlenih, radi prelaska 3 djelatnika iz Centra za kulturu u Gradsku upravu, a ukupan trošak bruto II plaća s putnim troškom iznosit će 1.793.188,57 kn.

U Gradskoj knjižnici i Muzeju ukupno je zaposleno 6 osoba, a ukupan trošak njihovih bruto II plaća s putnim troškom u 2015. godini iznosit će 615.490,39 kn.

Osim navedenih, iz Gradskog proračuna sufinanciraju se zaposlenici Dječjeg vrtića „Maslačak“, a ukupan trošak bruto II plaće i putnih troškova za 33 zaposlena iznosi 2.637.097,00 kn.

Slijedom navedenih činjenica razvidno je da objavljeni podatak o trošku javne uprave nije točan, a obzirom da je povod ovog članka prijepor gradonačelnika Metkovića i Novog Marofa o tome tko ima veću ili manju plaću, navodim da ja kao gradonačelnik Đurđevca jedini u RH dužnost gradonačelnika i općenito čelnika jedinice lokalne samouprave, obnašam volonterski i to bez primanja bilo kakve naknade za rad i nadoknade troškova koje pokrivam iz vlastitih sredstava.

Molim da u najskorijem roku objavite demanti kako Grad Đurđevac koji unatoč gradonačelnika volontera nije dobio prostor u medijima po štedljivosti, ne bi bio predmetom osude vaših čitatelja.

Srdačan pozdrav,

 

Gradonačelnik

Grada Đurđevca

Željko Lacković, dipl.iur.