Ispravak netočne informacije


Ponedjeljak, 21. rujna 2015.

Gradonačelnik Željko Lacković uputio je Zahtjev za objavu ispravka netočne informacije prema Podravskom listu, slijedećeg sadržaja:

 

U Podravskom listu od 21. rujna 2015. godine, na stranici 13. objavljen je članak na temu „Poslovanje gradskih poduzeća“ s velikim nadnaslovom: „Poskupljuje održavanje groblja i odvoz otpada“.

Istaknuti nadnaslov o poskupljenju održavanja groblja i odvoza otpada je apsolutno netočan i zaista nije razvidno na što je urednik mislio prilikom uredničke obrade naslova.

Na 13. sjednici Gradskog vijeća održanoj 16. rujna 2015. sve gradske ustanove i sve tri komunalne tvrtke podnijele su godišnja financijska izvješća za prošlu 2014. godinu. Unutar Izvješća Komunalnih usluga spominje se povišenje cijena do kojega je došlo u prosincu 2014. godine, a od tada nije i neće biti bilo kakvih poskupljenja komunalnih usluga.

Isticanjem naslova koji u potpunosti ne odgovara istini doveli ste svoje čitatelje u zabludu, jer poskupljenje komunalnih usluga predstavlja bitnu informaciju, koja može uznemiriti naše sugrađane, pa Vas stoga molim da u idućem broju objavite demanti sukladno odredbama Zakona o medijima.

Ovaj demanti objavit će se na web stranicama Grada, te putem Podravskog radija kako bi se djelotvorno ispravio učinak netočno objavljene informacije i zadovoljio interes i pravo građana na točnu i pravilnu informaciju. Zaključno, bilo kakvog poskupljenja bilo koje vrste komunalnih usluga nije bilo u 2015. godini, a niti se planira u narednom razdoblju uključivo i 2016. godinu.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Željko Lacković, dipl.iur.