Izbori za mjesne odbore održat će se 3. prosinca uz pomoć volontera


Utorak, 10. listopada 2017.

Sukladno odluci Gradskog vijeća izbori za članove mjesnih odbora održat će se 3. prosinca 2017. godine.

Po prvi puta u povijesti Hrvatske pokušat ćemo provesti izbore za članove vijeća mjesnih odbora uz pomoć volontera bez plaćanja naknada članovima biračkih odbora. Objavit ćemo javni poziv kako bi se u proces izbora uključili svi zainteresirani građani koji su spremni volontirati kao članovi u odborima. Ljudi biraju svoje predstavnike u mjesnim odborima i trebali bi to raditi za sebe, a ne za naknadu. To je dobar primjer kako bi se trebali provoditi svi izbori u Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Također je izmijenjena i odluka o provedbi izbora za vijeća mjesnih odbora.

Ovom izmjenom odluke omogućili smo da članovi Gradskog vijeća ujedno mogu obnašati i dužnost člana vijeća mjesnog odbora što dosad nije bilo moguće te će to samo dodatno pospješiti suradnju terena i lokalne samouprave - rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Izmijenjena je i odluka o području koje obuhvaćaju mjesni odbori na način da je u Mjesni odbor Ledine dodana Ulica grada Vukovara.

Zbog promjene naziva Ulicu grada Vukovara je potrebno upisati u odluku prije održavanja izbora radi podjele ulica po biračkim mjestima -  kratko je obrazložio gradonačelnik.