Izgradnja infrastrukture u Poduzetničkoj zoni A i izgradnja inkubatora u istoj godini: gradonačelnik preuzeo Odluku o finaciranju vrijednu 8,9 mil. kn


Petak, 24. svibnja 2019.

Povlačenje EU sredstava se nastavlja:

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u Zagrebu, danas je svečano upriličena dodjelu Odluka o financiranju projekata temeljem Poziva Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona  iz programa Konkurentnost i kohezija.

Ministar Darko Horvat ovom prilikom je gradonačelniku Hrvoju Jančiju uručio Odluku o financiranju projekta Razvoja infrastrukture Poduzetničke zone A sjever u Đurđevcu.

Grad Đurđevac je ovaj projekta prijavio još 2017. godine na javni poziv koji je raspisalo ministarstvo, a nakon preuzimanja Odluke o financiranju očekuje se i skori potpis ugovora.

-Ponosan sam što smo osigurali sufinanciranje za našu zonu i da je naš projekt jedan od 46 projekata koji su uspješno aplicirali na ovaj natječaj, a ukupno je osigurano 286,6 mil. kuna bespovratsnih sredstava za projekte. Ponosan sam i što je ovo jedini prijavljeni infrastrukturni projekt iz naše županije. Osim opremanja poduzetničkih zona infrastrukturom, u Hrvatskoj je trenutno u provedbi izgradnja 48 poduzetničkih inkubatora, a Đurđevac je među pet jedinica lokalne samouprave koja u provedbi ima projekte iz ova dva natječaja za razvoj poduzetništva: izgradnju poduzetničkog inkubatora i izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt uključuje izgradnju Sabirne prometnice u zoni A sjever, te četvrtu fazu izgradnje Istočne obilaznice. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni. Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever te njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 10,8 mil. kuna od čega će ministarstvo projekt sufinancirati s 8,9 mil. kuna dok će preostali dio osigurati Grad Đurđevac.

-Kako smo najavili ove godine okrećemo se gospodarstvu i ovo je odlična vijest. Kao i svaki projekat do sada i ovaj planiramo prijaviti na natječaje za dodatno sufinanciranje vlastitog udjela. Radovi na Poduzetničkom inkubatoru izvrsno napreduju, a nakon potpisa ugovora kreću i radovi u poduzetničkoj zoni tako da ćemo biti spremni za nove investitore- rekao je gradonačelnik.

Foto: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta