Iznenađenje za učenike: za vrijeme praznika plan je urediti učionice u područnim školama


Srijeda, 11. srpnja 2018.

Jučer su gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupniki predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović i pročelnik Dejan Đud obišli osnovnu školu i područne škole na području  grada.

Zajedno su obišli igrališta, učionice i ostale prostorije u kojima borave učenici kada su u školi, a sve kako bi utvrdili i popisali potrebe i radove koje je potrebno izvesti kako bi se uredio i modernizirao prostor u školama, te koju je još opremu potrebno nabaviti, a nužna je za izvođenje nastave.

U prigradskom naselju Budrovac uklonjena je stara dotrajala betonska ograda oko zgrade škole, a u tijeku su i radovi na postavljanju nove panel ograde u ukupnoj dužini od 220 metara. Nova ograda povećat će sigurnost učenika jer učenici prije početka nastave i za vrijeme školskih odmora borave u dvorištu oko škole.

Nakon obilaska područnih škola zajedno su obišli i radove na matičnoj zgradi Osnovne škole Grgura Karlovčana gdje je trenutno u tijeku postava termo fasade na stražnjoj strani zgrade, zamjenjuju se postojeće salonit ploče s krovišta, te se postavlja limeni krov, a u tijeku je i zamjena unutarnjih rasvjetnih tijela i postava nove led rasvjete. Izrađuje se i nosiva krovna konstrukcija, te pokrivanje dograđenog dijela škole iznad školske sportske dvorane. Cilj obnove je osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvariti značajne financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti i smanjenjem potrošnje energije, a dogradnjom će se osigurati dodatni prostor koji je potreban kako bi se u našu školu u potpunosti uveo jednosmjenski rad.

U tijeku je izrada popisa s prioritetnim radovima po područnim školama kojima će se osvježiti i obnoviti prostori u područnim školama, a svi radovi trebali bi završiti do početka nove školske godine.

U većini školama potrebni su manji zahvati kao što je bojanje zidova, nabava novih školskih klupa i opreme za tjelesni, uređenje igrališta, dok će negdje biti potrebni i veći zahvati kao što je zamjena stolarije i podova, te uređenje sanitarnih čvorova.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik vijeća Željko Lacković su složni kako će i ovi mali zahvati na uređenju prostora razveseliti i učitelje, ali i sve učenike kada se početkom školske godine vrate u svoje klupe.