Program poduzetništva: stanovi za 500 eura


Četvrtak, 17. ožujka 2016.

Na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca predstavljeno je niz mjera za poticanje poduzetništva koje su jednoglasno usvojene. Gradonačelnik je istaknuo kako su ove nove mjere, zapravo dopune postojećeg Programa poticanja poduzetništva koji se dorađuje na temelju prijedloga i u suradnji s poduzetnicima s područja Đurđevca.

Omogućit ćemo poduzetnicima koji posluju na području Grada ili imaju zaposlenike s područja Đurđevca da na javnim natječajima po povlaštenoj cijeni od 1 kn/m2 otkupe zemljište na kojemu je predviđena stambena izgradnja. Dvije tvrtke su već iskazale interes upitom, a i manji poduzetnici se planiraju udružiti i ući u takvu gradnju.

Iskazan je veliki interes za stanove, a cijena kvadrata iznosila bi između 500 eura i 4000 kuna uz oslobođenje komunalnog doprinosa u cijelosti. Povoljnom cijenom stanova u Đurđevcu ćemo zadržati ljude koji tu mogu naći posao. Ovim modelom se ne ruši tržišna konkurencija, a mjera je predviđena za gospodarski i javni sektor, jer Đurđevac ima veliki problem s nedostatkom liječnika, zaključio je gradonačelnik Željko Lacković.

djurdjevac.hr/prigorski.hr