Još jedan uspješno prijavljeni projekt Grada Đurđevca: kreće se u nabavu “eco friendly” vozila


Četvrtak, 13. kolovoza 2020.

Grad Đurđevac u prvim se sekundama prijavio na raspisani javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je bio raspisan u srpnju, a danas je stigla i odluka o sufinaciranju i prihvatljivosti projekta.

Tim projektom Grad će se nastaviti razvijati u smjeru pametnih gradova osiguravanjem ekološki prihvatljivog, štedljivog, električnog vozila. Nakon još jednog uspješno prijavljenog projekta, komunalno redarstvo Grada Đurđevca će biti opremljeno novim električnim vozilom čiju će nabavku Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati sa 70.000 kuna. Uskoro će se raspisati postupak javne nabave, nakon čega se očekuje potpis ugovora.

Podsjećamo da je u lipnju prošle godine u rad puštena prva ELEN punionica za električna vozila u Đurđevcu, smještena na parkiralištu kod Športsko-rekreacijskog centra. Naime, zbog sve veće ekološke osviještenosti građana, u porastu je i udio broja električnih automobila u prodaji vozila.

Gradonačelnik Janči istaknuo je kako je punionica jako bitan standard koji svaki ozbiljniji grad mora imati.

– Đurđevac je sve veća turistička destinacija. Ima sve više i više automobila na električno punjenje. Ova nam je punionica bila i više nego potrebna jer su električna vozila budućnost. Svi ljudi s električnim vozilima u Đurđevcu sada mogu stati popiti piće u obližnjem kafiću i malo razgledati grad, a za to vrijeme ostaviti automobil na ovoj punionici te napuniti njegove baterije– naglasio je gradonačelnik te zahvalio svima koji su bili uključen u postavljanje ove punionice.