Kandidirajte projekte turističkih inicijativa i proizvoda


Srijeda, 11. veljače 2015.

Hrvatska turistička zajednica objavila je JAVNI POZIV za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2015. godini. 

Javni poziv obuhvaća dodjelu bespovratnih financijskih potpora Hrvatske turističke zajednice za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima koji pridonose :

  • aktiviranju neiskorištenih turističkih resursa i kreiranju novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijena područja, posebice u razdoblju pred i posezone
  • izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima, posebice na područjima s oznakom „PPS destinacija“
  • izgradnji i obnovi javne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima,
  • razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista
  • razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti na turistički nerazvijenim područjima, posebice u razdoblju pred i posezone.

Program za potporu mogu kandidirati samo subjekti koji su već registrirani za pružanje usluga u ugostiteljstvu i turizmu (pravne i fizičke osobe i OPG-i/seljačka domaćinstva) te jedinice lokalne ili regionalne samouprave.

Javni poziv je otvoren do 27. veljače 2015. godine.

Sve informacije o objavljenom Javnom pozivu mogu se pronaći na internet stranicama HTZ /potpore@htz.hr, osobnim dolaskom u Gradsku upravu Grada Đurđevca, Stjepana Radića 1 ili na broj 048/811-052, te putem e-maila: grad@djurdjevac.hr.