Klinci će programirati i dizajnirati robote, a stečenim znanjem moći će napraviti svoje igračke


Utorak, 22. kolovoza 2017.

U Gradskoj knjižnici pred brojnim polaznicima škole, roditeljima, sponzorima i profesorima službeno je otvorena Ljetna škola programiranja i robotike. Ljetnu školu organizira Alternativni autonomni klub kulture (AK46) iz Đurđevca. Škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta, pa sve do završenog 4. razreda srednje škole i trajat će dva tjedna.

Profesor Tomislav Ostojić održao je kratku prezentaciju predstavljanja programa škole, te je istaknuo kako je do sada upisano oko 100 djece koja su podijeljena u grupe po uzrastu, a grupe će voditi pet profesora i predavača informatike i tehničkog. Cilj škole je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko - informatičko područje.

Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U budućnosti veliki broj radnih mjesta bit će povezan s programiranjem i razvojem tehnologije- rekao je Ostojić.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je istaknuo kako je Grad Đurđevac prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te je Grad projekt podržao sa 30.000 kuna. Dodao je kako se nada da će već iduće godine projekt obuhvatiti još više djece, te da je to još jedan korak kako bi se zadržalo mlade ljude u Hrvatskoj.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući sponzorima u ovom projektu: Gradu Đurđevcu, Avalonu d.o.o., RASCO-u d. o. o., Hangar 18, Mega store i MEVA, te se mogu izvršiti putem stranice projekta: http://robotika-djurdjevac.org/