Knjiga vam kuca na vrata: djelatnice Gradske knjižnice krenule s dostavom knjiga starijim i nemoćnim osobama


Ponedjeljak, 30. rujna 2019.

Gradska knjižnica Đurđevac pokrenula je novi program Knjiga vam kuca na vrata, a program podrazumijeva dostavu knjiga starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koje bi rado čitale knjige, a nemaju mogućnost dolaska u našu knjižnicu- zato će knjiga pokucati na njihova vrata.

Naše vrijedne knjižničarke električnim biciklom već su krenule dostavljati knjige zainteresiranim korisnicima na kućnu adresu.

Cilj ovog programa je da socijalno isključene osobe dobiju mogućnost sudjelovanja u društvenom i kulturnom životu naše ustanove, dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje.

Valja spomenuti i suradnju s gerontodomaćicama s područja Grada Đurđevca koje također, prema željama i zahtijevima korisnika, već dostavljaju knjige u domove svojih korisnika.

Svi zainteresirani mogu se javiti, ako su u mogućnosti, osobno u knjižnicu ili na broj telefona 048/812-701 kako bi se učlanili i dogovorili periodiku posuđivanja i vraćanja knjiga.

Ova usluga će također biti besplatna za sve koje se za nju prijave.