Kod Križa života u Đurđevcu zapaljene svijeće povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje


Utorak, 17. studenoga 2020.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji se obilježavaju 18. studenog, večeras su kod spomen obilježja Križ života na Gradskom groblju u Đurđevcu zapaljene svijeće.

Svijeće su zapalile delegacija Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem i delegacija Gradskog vijeća Grada Đurđevca predvođena predsjednikom vijeća Željkom Lackovićem.

Također, danas su u organizaciji Grada Đurđevca i udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata zapaljene i svijeće duž Ulice grada Vukovara, dok su osnovnoškolci sa svojim razrednicima zapalili svijeće u parku ispred Osnovne škole Đurđevac.

Sutra, u srijedu 18. studenog u 17,00 sati također je organizirano paljenje stotine svijeća u Đurđevcu duž ove ulice koja nosi ime grada heroja. Stoga vas ovom prilikom pozivamo da se i vi odazovete i upalite jedan lampion u znak sjećanja. Paljenje svijeća već se tradicionalno održava u svim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, a cilj ovakve akcije je da upaljene svijeće pokažu da Vukovar, koji je dao sebe za slobodu Hrvatske i svi oni koji su ostavili svoje živote u Domovinskom ratu nisu i neće biti zaboravljeni.