Povećanje sigurnosti: u tijeku uređenje i asfaltiranje novog parkirališta za djelatnike komunalnih tvrtki i građane


Petak, 31. srpnja 2020.

Još prošlog tjedna započeli su radovi na izgradnji i uređenju novog parkirališnog prostora na Radničkoj cesti pokraj upravnih zgrada komunalnih tvrtki.

Trenutno su u tijeku radovi na pripremi posteljice nakon čega će krenuti asfalterski radovi i uređenje zelenih površina. Površina novog parkinga obuhvaća oko 600 m2.

Potreba za novim parkiralištima uz komunalne tvrtke najočitija je u vrijeme kad građani dolaze platiti svoje račune te nemaju gdje ostaviti automobil, stoga su prisiljeni nepropisno parkirati duž ulice koja je jedna od najprometnijih u Đurđevcu i tako ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, a mnogi pješaci silaze s pješačke staze na cestu kako bi zaobišli parkirana vozila. Također, komunalne tvrtke imaju preko 100 djelatnika koji svakodnevno dolaze na posao i to većinom automobilima, stoga se postojeći parking ispred zgrada pokazao premali.

Komunalije i Grad Đurđevac su gradnju i uređenje parkirališta projektirali i financijski isplanirali još prilikom izgradnje kružnog toka koji spaja ulice grada Vukovara, Kolodvorsku i Radničku, a kako su u tijeku radovi na izgradnji ceste u industrijskoj zoni A koja će se uskoro staviti u funkciju te će se još više povećati potreba za parkirališnim mjestima, došlo je vrijeme i za realizaciju ovog projekta.

Svi radovi bi trebali završiti do kraja ljeta.