Komunalije dobile suglasnost za izradu projektne dokumentacije za građenje nove upravne zgrade


Subota, 16. studenoga 2019.

Komunalije d.o.o. Đurđevac na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća dobile su suglasnost za pokretanje postupka izgradnje nove poslovne zgrade.

-Nakon provođenja projekata Aglomeracije i projekata odvodnje u prigradskim naseljima možemo reći da će na području naše komunalne tvrtke pokrivenost sustava vode i odvodnje biti 99,9%. Ono što je novo, priprema se novi Zakon o vodnim uslugama koji propisuje uspostavu uslužnih područja i granice tih područja prema kojima je izvjesno da ćemo mi biti sa Gradom Bjelovarom i još nekim općinama iz Bjelovarsko- bilogorske županije. Naše Komunalije će biti zajednički vodni isporučitelj sa nekim sa bjelovarske strane. Kad se to dogodi, biti će i drugačiji način donošenja odluka, određivanja smjerova, morat će biti uravnoteženost na cijelom uslužnom području. Naša infrastruktura i dostupnost infrastrukture je na višoj razini nego kod njih, a s druge strane završetkom ovog ciklusa investiranja u infrastrukturu vode i odvodnje, otvorili smo si pitanje rješavanja nove upravne zgrade. Naša komunalna tvrtka Komunalije, ali i Komunalije- Plin i Komunalne usluge trenutno rade u neadekvatnim prostorima na Radničkoj cesti, imaju i jedan dio zajedničkih prostora i službi.  Već dulje postoji intencija da se rješava pitanje sam upravne zgrade- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Komunalije i Komunalne usluge imaju neke nekretnine u blizini središta grada, sada samo treba odrediti koja je najbolja lokacija gdje bi se mogla izgraditi nova zgrada. Takvi uredski prostori dati će mogućnost da sve osobe koje danas rade u našim Komunalijama i nakon ovog spajanja ostanu raditi ovdje, čime će se osigurati da u Đurđevcu uvijek imamo potrebne službe koje će se brinuti o sustavu na našem području- objasnio je gradonačelnik.

-Ovo je zapravo samo prvi korak, nakon dobivanja suglasnosti Komunalije d.o.o. naručit će izradu projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole. Ispitat će se interes, prikupiti ponude i procijene. Činjenica je da će naše Komunalije postati podružnica u takvom velikom vodno isporučitelju. Bitno je da mi imamo čak veću kilometražu mreže kojom se gospodari, veći broj uređaja za pročišćavanje  sada, ali i nakon provedbe aglomeracija kada ćemo biti još dominantniji. Imamo i glavne izvor, Bjelovar je s nama spojen jer oni nemaju toliko kvalitetnu vodu. Da ne bi mi donijeli puno, a istodobno izgubili upravljački infrastrukturu bitno je osigurati izgradnju upravne zgrade kako bi zadržali svoje službe na našem području- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.