Kongres studenata muzeologije Drugačije o baštini: predstavljena kulturna baština i ponuda Đurđevca


Četvrtak, 28. studenoga 2019.

Muzej Grada Đurđevca ovaj se mjesec već uspješno predstavio na Interliberu, a ovog četvrtka, 28. studenog o njegovoj djelatnosti bilo je riječi i na Kongresu studenata muzeologije koji se 28. i 29. studenog održava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Ovogodišnje izdanje kongresa s temom "Drugačije o baštini" okuplja studente muzeologije i srodnih disciplina te mlade stručnjake iz kulturnog sektora iz zemlje i inozemstva koji baštinu promišljaju na nov način. Na kongresu je naša kustosica pripravnica Mihaela Cik izložila rad pod naslovom "Velike izložbe  malom gradu: uloga Muzeja Grada Đurđevca u razvoju kulturnog turizma Podravine" u kojem je iznijela pregled promjena koje su se dogodile posljednjih godina u muzeju, nabrojila izazove s kojima se susreće muzejsko osoblje i istaknula mogućnosti razvoja kulturnog turizma u Podravini.

Ova je tema izazvala zanimanje publike, ali i izlagača koji i sami rade u baštinskim institucijama ili udrugama te pokušavaju upozoravati javnost na važnost kulturnog nasljeđa koje nas okružuje.