Korak do stana za buduće vlasnike stanova na Radničkoj cesti: održana prezentacija uvjeta kreditiranja


Četvrtak, 20. rujna 2018.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama u suradnji s Gradom Đurđevcom održala je prezentaciju stanova na Radničkoj cesti iz Programa POS-a, na kojoj su sudjelovali budući stanari i predstavnici kreditnih institucija koji su prezentirali svoje uvjete kreditiranja.

Dogovoreno je da se potencijalni korisnici u slijedećih mjesec dana jave u svoje banke i u APN kako bi utvrdili svoju kreditnu sposobnost, nakon čega se sklapaju predugovori za kupnju stanova.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.

– Ovo je još jedan korak za ostvarenje krajnjeg cilja ostanka ljudi u našem kraju. Grad je osigurao zemljište i suradnju s APN-om. Imamo predviđene tri parcele za tri zgrade, a prva zgrada se popunila i prije završetka izgradnje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

APN će budućim stanarima predati ključeve već u lipnju 2019. godine za kad je predviđeno i useljenje. Grad Đurđevac je prepoznao veliki interes i potrebu mladih obitelji za stambenim prostorom na području grada, te je pokrenuo izradu projektne dokumentacije za izgradnju još jedne višestambene zgrade na Radničkoj cesti.

Zainteresirani za kupnju stanova mogu se i dalje javljati, a sve informacije o kupnji stana mogu dobiti na broj 811-052 ili na mail adresi grad@djurdjevac.hr.