Kuća podrške Mali princ Đurđevac: održan prvi sastanak projektnog tima


Srijeda, 2. rujna 2020.

Održan je prvi sastanak projektnog tima projekta „Kuća podrške Mali princ“ Đurđevac na kojem su sudjelovale ispred Prijavitelja Udruge Mali princ predsjednica Kristinka Štefan, ispred Partnera Grada Đurđevca voditeljica projekta Silvija Lukačin i Lucija Antolaš te ispred Partnera Centra za socijalnu skrb Đurđevac ravnateljica Katarina Birta.

Članovi projektnog tima su upoznati sa dosadašnjim aktivnostima projekta, te su dogovorene daljnje aktivnosti na projektu.

Još prošle godine Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je projekt Kuća podrške Mali princ ukupne vrijednosti oko 14,2 mil. kn i to u prvim sekundama od otvaranja natječaja, a osigurano je 100%-tno financiranje projekta iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt se planira izgraditi i u potpunosti opremiti zgrada neto površine 565 m2, urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi vozilo. Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici kroz razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjim pružanjem usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenjem usluge organiziranog stanovanja – stanovanja uz podršku.

Početak pripreme ovog projekta seže još u 2016.g. kada je Đurđevac za potrebe izgradnje prostora nove Udruge kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnog projekta i ishodio građevnu dozvolu. Novi prostor Udruge gradit će se u ulici Kralja Tomislava uz Odjele za djecu s teškoćama u razvoju (Bazijančeva vila) što će dodatno pridonijeti boljoj suradnji škole i Udruge te zajedničkim projektima u budućnosti.

Realizacijom projekta osigurati će se potreban prostor za korisnike udruge, a blizina Odjela za djecu s teškoćama u razvoju je dodatna pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega već će se samo preseliti u susjednu zgradu.

Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta:Kuća podrške „Mali princ“, KK.08.1.3.04.0021

Naziv korisnika:Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“

Partneri:

Grad Đurđevac

Centar za socijalnu skrb Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta:14.197.233,46 kuna

EU sufinanciranje projekta:14.197.233,46 kuna

Razdoblje provedbe projekta:26.4.2016.-26.5.2023.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“