KUD Petar Preradović svojem gradu za imendan tradicionalno poklonio cjelovečernji koncert


Nedjelja, 5. svibnja 2019.

Čestitku svojemu Gradu za imendan, uputili su jučer đurđevački glazbenici i folkloraši u Domu kulture uz cjelovečernji koncert povodom obilježavanja Dana Grada.

Naši KUD-ovci imendansko su slavlje iskoristili, na radost i zadovoljstvo prisutnih, za cjelovečernju glasnu plesno-pjevanu šetnju Lijepom našom, ali i za prigodu da sve njegove sastavnice, od najmlađih folkloraša, preko folklornog i tamburaškog sastava kao i vokalnog sastava, daju svoj najljepši dvosatni prilog gradu za imendan. Tako su pred mnogobrojnom đurđevačkom publikom, uz KUD Petar Preradović, nastupili i Etno skupina Dječjeg vrtića Maslačak, vrtićka skupina Zvončići, Mlađa sekcija KUD-a Petar Preradović, Folklorna skupina Osnovne škole Grgura Krlovčana Đurđevac, Ženska pjevačka skupina Katarene, Ženski vokalni sastav Đurđevčice te gosti iz KUD-a Beli Manastir.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je okupljene, te je čestitao svim članovima KUD-a na dosadašnjem uspješnom radu i postignućima. Zahvalio im je i za sudjelovanje na brojnim gradskim manifestacijama.

-Uvijek je na KUD-ovom koncertu prepuna dvorana, što mi je izrazito drago. Naši KUD-ovici uvijek pripreme zanimljiv program, u suradnji s osnovnom školom i dječjim vrtićem. Ove godine pridružili su im se i prijatelji iz KUD-a Beli Manastir, koje također pozdravljam.Već nekoliko godina u Đurđevcu podižemo standard svih udruga, tako su i udruge koje su u Domu kulture došle na svoje. Ovaj tjedan je potpisan ugovor za energetsku obnovu Doma kultura – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči te se našalio se kako će svi posjetitelji ubrzo zaboraviti na sve one dane kada su sjedili u kaputima.

Napomenu je kako je prijavljen i projekt u suradnji s KUD-om i Gradskim kazalištem Đurđevac koji je vezan na njihove aktivnosti i kulturno umjetničku ponudu u Gradu Đurđevcu.

-Vrijednost tog projekt je oko 1,5 milijuna kuna, dok je vrijednost projekta energetske obnove oko 4 milijuna kuna. Najnovija vijest, je i ta da je jučer prijavljen projekt uređenja unutarnje dvorane na prekograničnu suradnju. U projektu je planirana i zamjena ovih dotrajalih sjedalica. Osim sjedalica projekt će obuhvatiti i proširenje pozornice, opremu i sve ono što je nužno kako bi naši umjetnici i kulturnjaci imali normalne uvjete za rad – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik KUD-a Petar Preradović Đuro Bobovčan izrazio je ponos i sreću što ovako mladi ljudi njeguju kulturu i kulturnu baštinu našega kraja, te im se zahvalio na uloženom slobodnom vremenu, trudu i ljubavi.

-Ovom prilikom se posebno zahvaljujem svim voditeljima koji su zaslužni za ovakav sjajni koncert, poklonjen svome gradu, a to su voditelji KUD-a Petar Preradović Tomislav Markovica, Kristina Benko Markovica i Ivan Benko, voditeljice Etno skupine Dubravka Markovica i  Dijana Bolteković Tkalec, odgojiteljice vrtićke skupine Zvončića Ana Peroković i Žaklina Moslavac, te voditeljica Folklorne skupine Osnovne škole Grgura Karlovčana Monika Rupčić.

Foto: prigorski.hr