Kukuriček 2019.: uz pjesme i dobru zabavu na dječjem festivalu mališani imali svoju večer


Nedjelja, 9. lipnja 2019.

U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, u subotu je održan 17. po redu Dječji festival Kukuriček 2019.

Dječji festival Kukuriček održava se svake godine u organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada. I ove godine prijavilo se veliki broj skladbi, od kojih je odabrano 18 pjesama iz cijele Hrvatske. Osim u sjajnim dječjim toaletama, mnogobrojna publika sinoć je mogla uživati u sjajnim izvedbama dječjih zborova.

Okupljenima se na samom početku obratio  gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Kukurjek Davor Jendrašić.

– Želim vam svima dobrodošlicu u Đurđevac, grad Picoka. Zahvalio bih se svim autorima, roditeljima i svim onima koji su pripremali djecu za današnje nastupe. Posebna zahvala ide našem organizacijskom timu koji su još jedne godine organizirali svima nama drag Kukuriček. Želim vam svima ugodnu zabavu večeras, a svim onim koji nastupaju želim također puno dobre zabave i sreće – rekao je  gradonačelnik.

-Posebno se zahvaljujem učiteljima, učiteljicama, odgojiteljicama iz vrtića, roditeljima, autorima i svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu djece i pjesama za ovogodišnji festival, te se ovom prilikom zahvaljujem i svim sponzorima - rekao je Davor Jendrašić.

Za dobru atmosferu i zabavu pobrinuo se i voditelj programa Mladen Medak Gaga.

Grand prix- pobjedničkom pjesmom festivala proglašena je pjesma Ovdje pripadam u izvedbi Dječjeg zbora Mikrofončići iz Zagreba. Nagrada za najbolji tekst pripala je Maji Rogić, nagrada za najbolji aranžman Tihomiru Preradoviću, a nagrada za najbolju glazbu Gordani Evačić.

Dječji zbor Genijalci iz Zagreba osvojili su nagradu publike za pjesmu Vukovar dok je prema glasovima samih zborova prvo mjesto osvojila pjesma Pleše sve u izvedbi Dječjeg zbora Torretta iz Rijeke, drugo mjesto pjesma Pusti svoje mlado srce u izvedbi Dječjeg zbora Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca te treće mjesto Pjesma za tebe u izvedbi Dječjeg zbora Tratinčice iz Rijeke.

Osim zbora naše osnovne škole na ovogodišnjem Kukuričeku nastupio je i zbor Dječjeg vrtića Maslačak sa pjesmom Šaljivi klaun.

Foto: Udruga Kukurjek, naslovna: prigorski.hr