Kukuriček: Mališani uz pjesmu i dobru zabavu na dječjem festivalu imali svoju večer


Ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, u nedjelju je održan Dječji festival Kukuriček 2018.

Udruga Kukurijek i Turistička zajednica Grada Đurđevca organizirali su i druge sadržaje za djecu koji su prethodili festivalu toga dana. U organizaciji je sudjelovala i Zajednica sportskih udruga s dječjom biciklističkom utrkom Cin-cin, Udruga A je To Art Podravina s radionicom Igrajmo se svi, te Strukovna škola Đurđevac s radionicom izrade frizure za djecu pod nazivom Tip top šminka i frizura gdje su mnoge djevojčice dobile novu frizuru i šminku koju su pokazale tu večer na Kukuričeku.

Osim u sjajnim dječjim toaletama, mnogobrojna publika sinoć je mogla uživati u 20 sjajnih izvedbi.

Od domaćih izvođača nastupila je Ema Lovrak koja je osvojila 2. mjesto u kategoriji solista do 15 godina za pjesmu Gospođica sjene, te Dječji zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji zborova za pjesmu Ustala je na lijevu nogu.

Voditelji programa bili su David Islam i Lara Horvat, a revijalnom djelu publiku su rasplesale i raspjevale Dora Trogrlići i Lucija Jakelić. Sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči, te predsjednica Udruge Kukurijek Kristina Benko Markovica.

-Posebno se zahvaljujem tetama iz vrtića, učiteljima, učiteljicama, roditeljima, autorima i svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu djece i pjesama za ovogodišnji festival, te se ovom prilikom zahvaljujem i svim sponzorima - rekla je Kristina Benko Markovica.

Najbolji u kategoriji solista do 10 godina bili su Matea Popović s pjesmom Kad djeca sanjaju, Grupa TCT s Lud za tobom, te Ivaila Matasina s pjesmom Ela pri men .

Najbolja solistica do 15 godina bila je Lucija Lukačić s pjesmom Među zvijezdama, dok je druga Ema Lovrak pjevala o Gospođici sjeni, a Veronika Kolmar kao treća otpjevala je pjesmu Tra la la.

Među zborovima najboljim se pokazao Dječji zbor Torretta s pjesmom Daje se na znanje, za njima slijedi Ustala na lijevu nogu u izvedbi Dječjeg zbora Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, a treći, su bili Praputnjarski slavići s pjesmom Idemo na put.

Grand Prix – Pobjedničkom pjesmom festivala proglašena je pjesma Osmijeh u izvedbi Dječjeg zbora Tratinčice iz Rijeke.

Što se autora tiče, nagradu za najbolju glazbu dobila je Suzana Štefanić za pjesmu Daje se na znanje, za najbolji tekst nagrađena je Marijana Dujmušić za pjesmu Kad djeca sanjaju, a Aleksandar Valenčić odnio je nagradu za najbolji aranžman s pjesmom Osmijeh.