Kukuriček: Najmlađi uživali u crtanoj radionici, te tradicionalnoj dječjoj utrci CIN CIN


Subota, 16. lipnja 2018.

Sunčano vrijeme i radionice u sklopu programa ovogodišnjeg Kukururičeka privukli su mnoge mališane i roditelje na Trg sv. Jurja.  Na trgu je održana već tradicionalna dječja utrka CIN CIN ove godine u čak četiri kategorije: bebe puzači, guralice, bicikli s pomoćnim kotačima i bicikli.

Najzanimljivija novost utrke bila je nova kategorija u kojoj su se natjecali stvarno najmlađi- utrka beba puzača koja je dobro nasmijala publiku i namučila roditelje koji su na sve načine male puzače pokušali namamiti do cilja.

Konkurencija je na svakoj utrci bila jaka, a najbolja u kategoriji beba puzača bila je Dunja Jendrašić, drugo mjesto osvojila je Roza Markovica, a treće Marija Županić. U kategoriji guralica prvo mjesto osvojio je Jakov Lukanec, drugo Šimun Padova, a treće Katja Martinčić.

Na biciklu s pomoćnim kotačima najbolji je bio Damjan Padovan, a slijedio ga je Karlo Burulic te August Fuček, dok je u kategoriji ride bike pobjednica bila Mia Domišljanović, a slijedili su je Karlo Takač i Jana Peroković.

Najvjerniji i najglasniji navijači u publici bili su roditelji, djedovi i bake, a najbolji su osvojili prigodne poklone. Organizator ove utrke bila je Udruga Kukurijek i Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca.

Osim u natjecanju mališani su sudjelovali u dječjoj crtanoj radionici gdje su nastali brojni kreativni crteži. Radionica je održana pod nazivom Igrajmo se svi, a  organizirale su je Udruga Kukurijek i Udruga A je to.