Kulturno ljeto u Đurđevac dovodi ljetno kino, dječje kreativne radionice i brojne glazbene poslastice


Četvrtak, 2. kolovoza 2018.

I ove godine u organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice održava se Kulturno ljeto u Đurđevcu. Kroz narednih pet tjedna posjetitelji će moći uživati u predstavama u sklopu Festivala Marinko Ivanišević, zabavnoj, tamburaškoj i tradicijskoj glazbi, ljetnom kinu ispred utvrde Stari grad, a najmlađi će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama i družionicama.

Prvi vikend kulturnog ljeta počinje već ovaj petak, 3. kolovoza s koncertom Ogenj benda i Komedije u Selu Sv. Jurja kod utvrde Stari grad. Uz koncerte posjetitelji će moći uz logorsku vatru uživati u besplatnom pečenjaku. U nedjelju 5. kolovoza, za sve posjetitelje u atriju Staroga grada u sklopu Festivala Marinko Ivanišević biti će prikazana predstava Blatne duše.

Kulturno ljeto se nastavlja već u utorak 7. kolovoza s dječjom družionicom i potragom za skrivenim blagom u Muzeju Grad Đurđevca, a nakon koje već 9. kolovoza u četvrtak slijedi radionica Micro:bit u Gradskoj knjižnici.

U petak, 10. kolovoza na terasi Kaktusa i Gradske kavane goste će zabavljati Enigma, a u subotu je organizirana tradicionalni moto susret u Park šumi Borik, a brojni motoristi i gosti će uživati u pjesmama grupe Autoput i Leta 3. Isti vikend, u nedjelju kreće i ljetno kino ispred utvrde, a za ljubitelje avantura i pirata pripremljena je prava filmska poslastica - Pirati s Kariba:Salazarova osveta. Osim toga, u sklopu ljetnog kina gledatelji će moći uživati u filmovima Cars /Auti 3, Black panther i na kraju Deadpool 2.

Zatim slijedi festival Marinko Ivanišević u sklopu kojeg će gledatelji moći uživati u stand up showu Štamparska greška, radionica Muzeja grada Đurđevca pod nazivom Izradimo vlastiti globus te rolanje pod vodstvom Marija Lončarića u organizaciji Gradske knjižnice Đurđevac. Potom ćslijedi koncert TS Danguba, te orijentacijsko trčanje u organizaciji Gradske knjižnice Đurđevac.

Kraj kulturnog ljeta obilježit će koncerti grupe Black tattoo, Đurđevčica i Mejaša.