Ljame upotpunile životinjsko društvo u Hrvatskoj sahari: sunčan dan iskoristile za opuštanje i igru


Srijeda, 10. listopada 2018.

Đurđevačka Hrvatska sahara sa svojim mini životinjskim parkom prava je turistička atrakcija koja svakodnevno privlači sve više posjetitelje iz cijele Hrvatske.

Naše životinjsko društvo od ovoga ljeta bogatije i za neke nove članove. Deve, patuljaste ovce i koze, vijetnamska svinja i ostatak egzotične družine dobile su nove sustanare, dvije ljame- Đuru i Nelu koji su se brzo prilagodili svom novom domu, te uživaju u igri i sunčano vremenu. Došle su s Bilogore, pa im nije trebalo puno vremena za prilagodbu.

– Ljame su još vrlo mlade, a imaju oko godinu dana. Sretni smo što smo dobili priliku upotpuniti našu obitelj novim članovima, a već su se pokazale kao dobri animatori za djecu. Kada se spomenu ljame prva asocijacija je njihovo izbacivanje sline na osobe koje im se previše približe, no nema straha za posjetitelje. Hrane se sijenom i travom te žitaricama, a rado daju svima da ih maze– rekao je timaritelj Damir Hodalić.

Svi koji žele posjetiti veselu životinjsku ekipu iz sahare mogu to učiniti svakim danom od 12 do 18 sati, a vikendom, blagdanima i školskim praznicima od 10 do 18 sati. Ulaznice se prodaju u utvrdi Stari grad, a cijena im je 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu.

Uz to, uz kupljenu ulaznicu ostvaruje se popust od 5 posto na cijene pića i dnevnog menija u Restoranu i pivnici Stari grad, a najviše do 20 posto koliko ostvaruju obitelji s dvoje djece.

Kada deve odu u šetnju, Hrvatskom saharom zavladaju ljame, a kako izgleda jedan sunčani dan proveden u igri pogledajte u videu u nastavku teksta: