Mali i veliki olimpijci: đurđevački vrtićarci i školarci sportskim aktivnostima obilježili Hrvatski olimpijski dan


Utorak, 17. rujna 2019.

Danas je u Đurđevcu sportskim aktivnostima obilježen Hrvatski olimpijski dan (HOD). Hrvatski olimpijski dan organizirala je Zajednica sportskih udruga u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak, Osnovnom školom Đurđevac, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva i Strukovnom školom Đurđevac.

Hrvatski olimpijski dan je tradicionalna manifestacija proslave dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, te promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima.

Lijepo i toplo vrijeme te sportske aktivnosti okupile su oko 1000 đurđevačkih vrtićaraca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca podno utvrde Stari grad.

Vrtićarci su pokazali svoje sportske vještine u skoku u dalj, povlačenju užeta, bacanju loptice, trčanju i bacanju kolutova, dok su se učenici od drugog do četvrtog razreda natjecali u skakanju u vrećama i povlačenju užeta. Učenici od petog do osmog razreda, te učenici Gimnazije i Strukovne škole sudjelovali su u utrci oko devine nastambe u Hrvatskoj Sahari.

Svake godine u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana sudjeluju i učenici i učiteljice iz Odjela za djecu s teškoćama, ali ove su godine po prvi put natjecanje u igrama spretnosti umjesto u dvorištu škole održali podno utvrde Stari grad.

Male i velike Olimpijce pozdravio je ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović te gradonačelnik Hrvoje Janči koji su se također okušali u povlačenju užeta. U njihovoj ekipi bile su ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica i ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac Bernarda Ferderber te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić dok su na suprotnoj strani bili osnovnoškolci, a pomogle su im i njihove učiteljice. Na kraju je pobijedila ekipa škole s 3:1.

Podršku našim olimpijcima svojim dolaskom dao je i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji je uz ostale građane i okupljene roditelje navijanjem podržao natjecatelje.

Čestitke svim sudionicima, ali i organizatorima na uspješno održanim natjecanjima.

Najbolji u svojim disciplinama osvojili su medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja, a rezultate natjecanja možete pronaći u nastavku teksta: