Mali Picoki predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović predstavili Picokijadu


Četvrtak, 24. svibnja 2018.

U spontanoj i razigranoj izvedbi 17-tero mališana Dječjeg vrtića Maslačak predstavilo je Legendu o Picokima i Đurđevac predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović u njezinom Uredu na Pantovčaku.

Pjesmom i scenskim pokretom mali su Đurđevčani, sa svojim odgojiteljicama Dianom Bolteković Tkalec i Dubravkom Markovica, ravnateljicom Marijom Čupen Tomicom, te vijećnicom Gradskog vijeća Kristinom Benko Markovica pokazali da se u Gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu. Svojom izvedbom minijaturne Legende vrtićanci su oduševili Predsjednicu u njezinom Uredu.

U sklopu posjeta vijećnica Kristina Benko Markovica službeno je uputila predsjednici poziv za ovogodišnju Picokijadu i scenski prikaz Legende o Picokima. Istaknula je kako Picokijada ove godine slavi svoju 50. obljetnicu, te 10. obljetnicu dobivanja titule Europske destinacije turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine, čija najvažnija priredba Legenda o Picokima ima status nematerijalnog kulturnog dobra Hrvatske, a čitava Picokijada ima dugogodišnju tradiciju.

Foto: http://predsjednica.hr/