MASLAČAK ZA SVE osiguran poslijepodnevni rad vrtića, novi kreativni programi i zaposlenje novih 10 osoba


Četvrtak, 30. kolovoza 2018.

U Grad Đurđevac stigao je poziv za svečano potpisivanje ugovora za projekt Maslačak za sve, a svečano potpisivanje održat će se idući tjedan u Splitu.

Grad je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Maslačak prijavio ovaj projekt na Javni poziv Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojim će se osigurao poslijepodnevni rad vrtića za jednu mješovitu grupu od 20 djece.

Potreba za poslijepodnevnim radom vrtića rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života, te će novo radno vrijeme dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis.

Projektom će se unaprijediti i pet postojećih kratkih programa, a to su engleski, zbor, sportsko-ritmička, etno-tradicijska i vjerska grupa, te se planira uvesti novih šest novih programa: njemački, likovna, informatička, eko, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima.

Budući da Dječji vrtić Maslačak raspolaže dostatnim prostorom za provedbu aktivnosti koje obuhvaćaju cijelo potkrovlje, ovim projektom planira ga se i dodatno opremiti sukladno potrebama pojedinog programa. Ovaj projekt omogućit će i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 30 mjeseci.

- Želim naglasiti kako je projekt Maslačak za sve dobio najveći broj bodova od 20 projekata za koje je odobreno financiranje. Grad Đurđevac trenutno u provedbi ima projekte ukupne vrijednosti 65 mil. kuna, što je za ovako mali grad koji ima 20 zaposlenih djelatnika veliki rezultat i uspjeh. Konstantno radimo na poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtiću i školi za naše najmlađe stanovnike, ali kroz ovakve projekte zapošljavamo i nove stručne djelatnike, te ulažemo u edukacije postojećih. Kako bi nam djeca bila kasnije uspješna u školi, ali i u životu s njima treba kvalitetno raditi od najranije dobi, a upravo to ćemo postići kroz nove kreativne programe. Naš vrtić pokriva sve potrebe stanovništva i nema listu čekanja, tako da sva djeca koja žele ići u vrtić u njemu imaju mjesta. Vrtić trenutno broji 240 mališana, a od rujna će ih biti čak 260- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ukupna vrijednost projekta je oko 5,1 mil. kuna, a projekt će se financirati u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda.